Kurs – Byggjuridik

Upplev en djupdykning i byggjuridikens värld med vår kurs som är skräddarsydd för att rusta företagare inom byggbranschen med den rätta expertisen. Rosengrens Advokatbyrå guidar dig från grundläggande till avancerade ämnen, kursen täcker allt från anbudsförfaranden och avtalsingående till skadestånd, hävning av avtal och bolagsrätt. Genom interaktiv undervisning och praktiska exempel lär du dig att navigera genom komplexa juridiska utmaningar med självförtroende och precision.

Med en fördjupad förståelse för kritiska områden som prisförhandlingar, konsumentfrågor och samverkan mellan företag, kommer du kunna maximera lönsamheten och minska risken för tvister. Vår kurs ger dig de verktyg du behöver för att göra strategiska affärsbeslut och säkerställa en smidig och framgångsrik verksamhet.

En kurs i byggjuridik ger en omfattande förståelse för de juridiska aspekterna inom byggbranschen. 

Så ge ditt företag en konkurrensfördel genom att investera i din kunskap och professionella utveckling. Anmäl dig till vår kurs i byggjuridik idag och ta kontroll över din affärsframtid!

Kursinformation

Kursledare: Nicklas Gränsmarker & Josephine Dellborg från Rosengrens Advokatbyrå.

Datum: 18 & 25 april

Plats: Slöjd & Byggnadsvård Nääs, Otto Salomons väg 4, 448 92 Floda

Tid: 09 - 16

Kostnad: 4 000 kr plus moms

Lunch och fika under dagen ingår.

Sista anmälningsdag: 4 april

OBS! Öppen endast för företagsmedlemmar i Hållbara Hus och/ eller Byggnadsvårdsföretagen.

Kursinnehåll

Dag 1 - 18 April

Vi behandlar ämnen såsom anbudsförfarande, förfrågningsunderlag och jämförelse/utvärdering. Vi går igenom offentlig upphandling, ingående av avtal och betydelsen av kommunikation och tydlighet. 

Dessutom diskuteras avtalsinnehåll, fel och avhjälpande, förseningar, prisökningar/kostnadsändringar och reklamationer. 

Vi tittar på olika avtalsformer och hantering av pris, inklusive budgetpris och löpande räkning. Konsumentfrågor särskilt hur entreprenader skiljer sig när kunden är en konsument jämfört med ett företag.

 

Dag 2 - 25 april

Denna dag fördjupar vi oss i ämnen som fackmässighet, skyldigheten att avråda och hantering av ROT-avdrag avtalsmässigt. 

Vi analyserar skadestånd, hävning av avtal och konsekvenserna av konkurs för både beställare och entreprenörer. Bolagsrätt och personligt ansvar i olika bolagsformer samt vanligt innehåll i aktieägaravtal mellan delägare behandlas också. 

Vi går igenom värderingsfrågor, utlösen, lokalhyresfrågor och samverkan mellan företag, inklusive avtal och försäkringar. Med denna kurs får du en djupgående förståelse för de juridiska aspekterna inom byggbranschen och hur du kan hantera dem effektivt.

Anmälan till kurs i Byggjuridik den 18 & 25 April